Community Horváth & Lukács Lovas Club

NÉV:

Shllaku Valentina

 

ÉLETKOR:

18

 

KEDVENC LOVAD:

Maximus

 

KEDVENC DÍJLOVAS FELADATOD:

Sorozat-ugrásváltás

 

TOVÁBBI HOBBIK:

Olvasás , zene hallgatás

Community_Horvath & Lukacs Lovas Club__003

Your mind has to be stronger than your feelings

unknown

Mikor kezdtél el lovagolni?

11-12 éves voltam amikor elkezdtem rendszeresen lovagolni még az előző lovardában ahová jártam , 2019-ben kerültem az Ilona Majorba .Kiskorom óta ki akartam próbálni ezt a sportót és soha nem bántam meg . Szüleim kezdetben nem támogatták ezt a tervemet , ám én nem engedtem a gyeplőből és kiharcoltam magamnak az utat a lovagláshoz és a lovakhoz . Úgy gondolom a lovaglás az a sport amit , ha az ember elkezd és szívvel -lélekkel csinálja nem lehet abbahagyni.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal? Miképp lettél rajongójuk, és egyben díjlovaglás szerelmese?

4-5 éves lehettem amikor egy közeli ismerősünk felajánlotta a szüleimnek , hogy szívesen elvisz Ágfalvára a Vadon lovasklubba egy lovas rendezvényre , ott ismerkedtem meg legelőször a lovakkal. Utána hosszú időn keresztül szinte minden létező lovakkal kapcsolatos eseményekre ellátogattunk és egy ilyen programon történt meg az első felülésem is. , onnantól kezdve lettem a rajongojuk . A díjlovaglással legelőször online videókon találkoztam , különböző edzés és versenyvideókat találva keltette fel egyre jobban az érdeklődésem . A tévhit ami az emberekben lejátszódik , hogy a díjlovaglás unalmas hamar kiderül , hogy egy gondatlan felvetés , hisz abban a percben amikor ténylegesen beleállsz és hajtasz előre , rájövünk mekkora tehetség , tudás , türelem és kitartás van ló és lovas teljesítmények mögött.

 

Mit jelentenek számodra a lovak általában? Hogyan jellemeznéd a lovakkal való kapcsolatodat?

Számomra a lovak a megnyugvást , a bizalmat és személy szerint legfőképp a motiváló elemet az életemben. Bármennyire is nehéz helyzetben vagyok , a gondolat , hogy ott vannak és bármikor mehetek hozzájuk , foglalkozhatok velük egyfajta biztospont és a mindennapjaimban előre vivő tényező .

 

Melyik díjlovas feladat a kedvenced? Miért?

A kedvenc díjlovas feladatom a sorozat-ugrásváltás . Különösebb oka nincs annak miért tetszett meg a feladat , egyszerűen engem lenyűgöz amikor a ló vágtában a lebegésfázisában lábsorrendet vált. A díjlovagló versenyeken véleményem szerint szépt tisztán elvégzett ugrásváltásokat látni egyenlő mint másnak az amkor a kedvenc focicsapata gólt rúg be.

 

Vannak-e olyan különleges pillanatok vagy maradandó élmények, amelyek számodra kedves, fontos emlékeket állítottak a lovakkal kapcsolatban?

Nagyon sok különleges pillanat és maradandó élmény kapcsol a lovakhoz . Nekem általában a legapróbb elemek is örökre az emlékezetemben maradnak . Példaként mondanám a közös sétákat , fürdetést , legeltetés . Ám azonban az élmény amit örökre magammal fogok vinni az az 1 év amiben a kedvenc lovammal Maximussal fejlődtünk . Megtapasztalhattam milyen érzés az amikor végigmegy egy lovas többszáz megpróbáltatáson , hogy megértsen egy lovat és megtanított arra milyen fontos szerepet játszik a türelem és a csapatmunka fontosságát.

 

Milyen lovas célokat tűztél ki magadnak?

Az első és legfontosabb célom nem feladni , maga biztosságot szerezve. Az utóbbi időben rengeteg új tudást és tapasztalatot szereztem az Ilona Majornak köszönhetően . Szeretnék minél tudatosabb és precízebb lovas lenni aki összeszedetten és figyelmességgel űzi ezt a minőségi sportot.