Community Horváth & Lukács Lovas Club

NÉV:

Krégl Flóra

 

ÉLETKOR:

19

 

KEDVENC LOVAD:

Luxi

 

KEDVENC DÍJLOVAS FELADATOD:

 

TOVÁBBI HOBBIK:

iskola, meg ha van időm, eljárok edzőterembe

Enjoy the silence

Krégl Flóra

Mikor kezdtél el lovagolni?

2009-ben, 6 évesen

 

Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal? Miképp lettél rajongójuk, és egyben díjlovaglás szerelmese?

Körübelül 3 éves lehettem, amikor anyukám egyik barátnője bemutatta nekem a „ló” fogalmát. Első perctől kezdve szerelmes lettem ezekbe a csodás állotokba. A díjlovaglást komolyan Ágnes mutatta be, amikor új lovardát kellett keresnem és végülis itt kötöttem ki, aminek nagyon örülök.

 

Mit jelentenek számodra a lovak általában? Hogyan jellemeznéd a lovakkal való kapcsolatodat?

Számomra a lovak egy megmagyarázhatalan szabadságot jelentek és egy bizonyos szintű megnyugvást. Ők nem rohannak sehova, hanem inkább élvezik a napot. Szerintem nem lehet általánosítani a lovakkal való kapcsolatot, mindegyik más, egy individuum, így mindegyikkel más a kapcsolatom.

 

Melyik díjlovas feladat a kedvenced? Miért?

Nincs egy kedvencem, de mint sokan mások, én is nagyon kedvelem a piaffe és passage gyakorlását (ez a lovak és az edzés magas színvonalához vezethető vissza)

 

Vannak-e olyan különleges pillanatok vagy maradandó élmények, amelyek számodra kedves, fontos emlékeket állítottak a lovakkal kapcsolatban?

Nem tudnék egy kedvencet kiválasztani, számos ilyen alkalom volt. Ha mégis egyet mondanom kéne, talán az az alkalom, amikor télen elmentünk lovas szánozni (én olyan 4 éves lehettem) és a végén felülhettem. Azt hiszem ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, lovagolni szeretnék.

 

Milyen lovas célokat tűztél ki magadnak?

Ha lesz rá lehetőségem, egy saját ló vásárlása a távoli jövőben.